Μία ή πέντε λεπίδες;

Μία ή πέντε λεπίδες;

Οι συστημικές πλαστικές ξυριστικές μηχανές με δύο έως πέντε λεπίδες είναι ελκυστικές στο ανδρικό κοινό διότι προβάλλονται ως σύγχρονες με καινοτόμα σχεδίαση και εξαιρετικά αποτελεσματικές.

Διαφημιστικές εκστρατείες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, χρησιμοποιούν επώνυμους αθλητές και ηθοποιούς για να παρουσιάσουν τις πλαστικές μηχανές με τις πέντε (5) λεπίδες ως τη μόνη ανδρική επιλογή.

Το ερώτημα όμως παραμένει: Μία ή πέντε λεπίδες;

Μερικές ερωτήσεις δεν έχουν απάντηση ενώ κάποιες άλλες καταλήγουν σε ατέρμονες συζητήσεις. Μια από αυτές τις ερωτήσεις έχει να κάνει με το ξύρισμα και πιο συγκεκριμένα, ποιο εργαλείο ξυρίσματος είναι καλύτερο.

Είναι αλήθεια ότι κάθε άντρας έχει διαφορετική επιδερμίδα, μαλακά ή σκληρά γένια κτλ. Κατά συνέπεια το κατάλληλο εργαλείο ξυρίσματος μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε άντρα.

Παρ' όλα αυτά, με το άρθρο αυτό θα δούμε για ποιο λόγο οι παραδοσιακές ξυριστικές μηχανές (safety razor) παραμένουν έως και σήμερα ένα βήμα πιο μπροστά από τις μοντέρνες ξυριστικές μηχανές.

Λεπίδες.

Οι παραδοσιακές μηχανές χρησιμοποιούν μια και μόνο λεπίδα η οποία τοποθετείται σε μια μεταλλική σταθερή κεφαλή. Δεν χρειάζεται ν' αντικαθιστάς την κεφαλή ή ολόκληρη τη ξυριστική μηχανή. Αρκεί ν' αλλάζεις τη λεπίδα ύστερα από 4-5 ξυρίσματα. Αντιθέτως, στις συστημικές ξυριστικές μηχανές οι λεπίδες είναι ενσωματωμένες στην κεφαλή και δεν μπορείς να τις αλλάξεις. Πρέπει να πετάξεις στα σκουπίδια την πλαστική ξυριστική μηχανή και να την αντικαταστήσεις με καινούργια. Στις πλαστικές μηχανές με τις πέντε (5) λεπίδες δεν έχεις την επιλογή ν' αλλάξεις το μέταλλο της λεπίδας. Αν οι λεπίδες δεν ταιριάζουν στο δέρμα σου, πρέπει να αλλάξεις ξυριστική μηχανή.

Αντιθέτως, στις παραδοσιακές μηχανές απλώς επιλέγεις ξυραφάκι/λεπίδα άλλης εταιρείας και κρατάς τη ξυριστική μηχανή.

Οικονομία.

Οι παραδοσιακές μηχανές είναι πιο οικονομικές όπως επίσης και τα ξυραφάκια που χρησιμοποιούν. Μια παραδοσιακή ξυριστική μηχανή κοστίζει κατά μέσο όρο 30 ευρώ. Την αγοράζεις μια φορά, και την χρησιμοποιείς σχεδόν για όλη σου της ζωή. Τα ανταλλακτικά ξυραφάκια κοστίζουν από 0,70 ευρώ τα πέντε, και είναι αρκετά για 15 ημέρες ξύρισμα.

Αντιθέτως, οι πλαστικές ξυριστικές μηχανές με τις 5 λεπίδες κοστίζουν πολύ περισσότερο, έως και 12-13 ευρώ.

Λιγότεροι ερεθισμοί. Με τη μια λεπίδα επιτυγχάνεις βαθύ ξύρισμα, χωρίς ερεθισμούς, κοκκινίλες και ingrown hair με δύο (2) περάσματα. Αντιθέτως, με τις πολλές λεπίδες, ίσως να χρειαστούν περισσότερα περάσματα, ενώ η πίεση που ασκείς στη ξυριστική μηχανή κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, αυξάνει τους ερεθισμούς.

Δε "στομώνουν".

Οι παραδοσιακές μηχανές με τη μια λεπίδα δε "στομώνουν" ποτέ.

Αντιθέτως, οι πέντε (5) λεπίδες, εξαιτίας της κοντινής τους απόσταση "στομώνουν" και αυτό το γεγονός επιδρά αρνητικά στην ποιότητα του ξυρίσματος αυξάνοντας τους ερεθισμούς.

Οικολογία.

Για όσους έχουν οικολογικές ευαισθησίες τότε η επιλογή της παραδοσιακής μηχανής είναι μονόδρομος. Αγοράζεις μια μεταλλική ξυριστική μηχανή για σχεδόν όλη σουτη ζωή και δεν χρειάζεται κάθε μήνα να την πετάς στα σκουπίδια γεμίζοντας τον κόσμο με πλαστικό.

Από τα παραπάνω, μπορεί κάποιος εύκολα να σχηματίσει μια εικόνα με τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην παραδοσιακή ξυριστική μηχανή με τη μία λεπίδα και τις σύγχρονες πλαστικές με τις πέντε λεπίδες. Όλα τα παραπάνω μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το τύπο τη ξυριστικής μηχανής που σας ταιριάζει.

Και... αν πάλι οι παραπάνω πληροφορίες δεν αρκούν, τότε να θυμάσαι ότι ο μπαρμπέρης ξυρίζει πάντα με μια λεπίδα!

Related Products

Τι είναι αυτό; Τσεκάρετε "Να με θυμάσαι" για να έχετε πρόσβαση στο καλάθι σας ακόμα και αν δεν έχετε κάνει σύνδεση.