5 οφέλη του καθημερινού (παραδοσιακού) ξυρίσματος!

5 οφέλη του καθημερινού (παραδοσιακού) ξυρίσματος!

Ξυρίζεσαι καθημερινά ή έστω μέρα παρά μέρα, ή αραιά και πού;

Διάβασε γιατί το καθημερινό ξύρισμα οφελεί το δέρμα σου. 

Και αν επιλέξεις να ξυρίζεσαι καθημερινά, ο καλύτερος δρόμος είναι το παραδοσιακό ξύρισμα! Χρησιμοποιώντας παραδοσιακό ξυραφάκι μονής λεπίδας το δέρμα ηρεμεί, ενώ μειώνονται οι ερεθισμοί, οι κοκκινίλες και οι τρίχες που γυρνούν προς τα μέσα. 

Διάβασε λοιπόν παρακάτω για τους 5 λόγους που το καθημερινό (παραδοσιακό) ξύρισμα είναι ωφέλιμο για το δέρμα σου.

1. Το καθημερινό ξύρισμα βοηθά στην απολέπιση του δέρματος

Με το καθημερινό ξύρισμα, πέρα από την αφαίρεση των τριχών απομακρύνονται και τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα. Με τον τρόπο αυτό το δέρμα αναζωογονείται, καθαρίζει και είναι πιο λαμπερό. Ελαφριά απολέπιση γίνεται και με το πινέλο ξυρίσματος, με τη δημιουργία και το δούλεμα του αφρού στο πρόσωπο.

2. Το δέρμα είναι πιο υγιές

Το ξύρισμα, πέρα από απολέπιση κάνει ένα ελαφρύ "μασάζ" στο δέρμα, ενώ σύμφωνα με κάποιες έρευνας με το τακτικό ξύρισμα παράγεται η κατάλληλη ποσότητα μελανίνης, που το δέρμα χρειάζεται για την προστασία από τον ήλιο. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, το καθημερινό παραδοσιακό ξύρισμα είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς εξισορροπείται η λιπαρότητα και μειώνονται οι πιθανότητες ανάπτυξης ακμής και ατελειών.

3. Νεότερη όψη

Το τακτικό ξύρισμα αναζωογονεί και ανανεώνει το δέρμα του προσώπου. Με την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα, και την ρυθμιζόμενη παραγωγή μελανίνης και κερατίνης, το δέρμα φαίνεται πιο λαμπερό και νεανικό. Επίσης, η διαδικασία του παραδοσιακού ξυρίσματος περιλαμβάνει και την περιποίηση του δέρματος, τόσο κατά το ξύρισμα με ένα πλούσιο, ενυδατικό σαπούνι ξυρίσματος, όσο και μετά, με ένα aftershave lotion ή balm.

4. Το πρωινό παραδοσιακό ξύρισμα σε κάνει πιο παραγωγικό!

Να και ένα θετικό του πρωινού καθημερινού ξυρίσματος που δεν είχες σκεφτεί. Σύμφωνα με μια μελέτη, όσοι ξυρίζονται νωρίς το πρωί πριν πάνε στη δουλειά, οργανώνουν καλύτερα τις δραστηριότητες που έχουν να κάνουν στη μέρα τους. Γράψε μας από κάτω αν σε βοηθάει το καθημερινό πρωινό ξύρισμα να είσαι πιο παραγωγικός!

5. Ακόμη και αν θέλεις να αφήσεις γένια..

Ακόμη και αν σκοπεύεις να αφήσεις γένια, η καλύτερη επιλογή είναι να ξεκινήσεις με ένα καλό παραδοσιακό ξύρισμα. Με τον τρόπο αυτό θα ξεκινήσεις να μεγαλώνεις τα γένια από μια καθαρή, υγιή βάση.

 

Βρες εδώ ξυραφάκια ασφαλείας κατάλληλα για συχνό ξύρισμα.

 

Το άρθρο γράφτηκε με πληροφορίες από το https://www.mensxp.com/grooming/beards-and-shaving/55546-6-science-backed-reasons-why-shaving-every-day-is-great-for-your-skin.html 

Τι είναι αυτό; Τσεκάρετε "Να με θυμάσαι" για να έχετε πρόσβαση στο καλάθι σας ακόμα και αν δεν έχετε κάνει σύνδεση.