Πινέλα ξυρίσματος αλόγου - Χαρακτηριστικά και συμβουλές

Πινέλα ξυρίσματος αλόγου - Χαρακτηριστικά και συμβουλές

Τα πινέλα ξυρίσματος αλόγου είναι γενικά value for money, έχουν λογικές τιμές χωρίς να υστερούνται σε ποιότητα από τα άλλα είδη. 

Στο άρθρο αυτό θα δούμε τα χαρακτηριστικά των πινέλων με τρίχες αλόγου σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες πινέλων καθώς και τον σωστό τρόπο φροντίδας και διατήρησής τους.

Γράψε μας στα σχόλια ποιες πληροφορίες γνώριζες ήδη για τα πινέλα αλόγου πριν διαβάσεις το άρθρο!

Τα πινέλα ξυρίσματος αλόγου:

  • Αρχικά πρέπει να ξέρεις ότι δε συγκρατούν τόσο νερό όσο τα περισσότερα πινέλα ξυρίσματος με συνθετικές ή τρίχες ασβού. Αυτό δεν τα κάνει βέβαια να στερούν σε αποδοτικότητα κατά το ξύρισμα.
  • Αναφορικά με την αίσθηση που έχουν στο πρόσωπο και το πόσο μαλακά είναι, βρίσκονται κάπου ανάμεσα στα πινέλα χοίρου και τα πινέλα ασβού. Είναι πιο μαλακά από τα πινέλα χοίρου και κάπως πιο τραχιά από τα πινέλα ασβού. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι οι τρίχες αλόγου "γδέρνουν" λιγότερο και από κάποια πινέλα ασβού κατηγορίας pure badger.
  • Σημαντικό είναι ότι οι τρίχες για την κατασκευή των πινέλων αλόγου κόβονται από τη χαίτη ή την άκρη της ουράς του ζώου, χωρίς το άλογο να βλάπτεται. Οπότε αποτελούν και μια επίσης "animal friendly" εναλλακτική των συνθετικών πινέλων.

Πριν την πρώτη χρήση ενός πινέλου αλόγου και η σωστή φροντίδα του:

  • Όπως τα περισσότερα πινέλα με τρίχες ζώων, ενδέχεται να μυρίζει όταν το πρωτοπάρετε, για αυτό καλό θα είναι αρχικά να το πλύνετε. Πλύντε το με ένα σαμπουάν για κατοικίδια, ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό και αφήστε το να στεγνώσει πριν από την πρώτη χρήση. Μπορεί να θέλετε να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές πριν αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Φυσικά, με τον καιρό η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.
  •  Οι τρίχες αλόγου θεωρείται πως απαιτούν κάπως περισσότερη φροντίδα απ' ότι οι τρίχες ασβού. Πρακτικά, αυτό σημαίνει οτι ένα πινέλο ξυρίσματος με τρίχες αλόγου θα πρέπει να καθαρίζεται και να αποθηκεύεται σωστά για αποφυγή πρώιμης πτώσης των τριχών. Επίσης χρειάζονται συνήθως χτένισμα μετά τη χρήση.

Βρες εδώ πινέλα ξυρίσματος αλόγου.

Και γράψε μας από κάτω τι ήξερες για τα πινέλα αλόγου!

Το άρθρο γράφτηκε με πληροφορίες από το trendhim.gr, το forum mens-only και το sharpologist.com

Τι είναι αυτό; Τσεκάρετε "Να με θυμάσαι" για να έχετε πρόσβαση στο καλάθι σας ακόμα και αν δεν έχετε κάνει σύνδεση.