Ποια μηχανή να επιλέξω; Βασικός οδηγός

Ποια μηχανή να επιλέξω; Βασικός οδηγός

Αν είσαι νέος στο παραδοσιακό ξύρισμα πιθανόν να έχεις πελαγώσει με τους διαφορετικούς τύπους ξυριστικών μηχανών που υπάρχουν: closed comb, open comb, ρυθμιζόμενες..

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις βασικές διαφορές μεταξύ αυτών των κατηγοριών, και θα σε βοηθήσουμε να επιλέξεις ποιος τύπος σου ταιριάζει.

Δες αυτό το άρθρο σαν έναν βασικό οδηγό για να καταλάβεις ποιος τύπος ξυριστικών μηχανών σου ταιριάζει περισσότερο.

Μην ξεχνάς όμως ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των μηχανών ίδιου τύπου, οπότε μόνο με τη δοκιμή θα βρεις αυτή που ταιριάζει απόλυτα στο δέρμα σου. 

Ο βασικός κανόνας είναι ότι επιλέγουμε κεφαλή ανάλογα με το πόσο συχνά ξυριζόμαστε.

  • Αν ξυρίζεσαι καθημερινά ή κάθε δεύτερη μέρα:

Στο καθημερινό ξύρισμα θέλουμε μια πιο ήπια μηχανή, ώστε το δέρμα να προλαβαίνει να ηρεμεί μεταξύ των ξυρισμάτων. Για αυτό και η κατάλληλη επιλογή για σένα είναι μια closed comb μηχανή.

  • Αν ξυρίζεσαι κάθε τρίτη μέρα ή πιο αραιά:

Αν ξυρίζεσαι πιο αραιά, τότε μπορείς να επιλέξεις μια πιο επιθετική μηχανή, οπότε θα πας στην κατηγορία open comb, για να έχεις ένα άνετο και αποτελεσματικό ξύρισμα.

  • Αν δεν έχεις ένα σταθερό πρόγραμμα στο ξύρισμά σου:

Σε αυτή την περίπτωση η ιδανική μηχανή για εσένα είναι μια ρυθμιζόμενη. Στις ρυθμιζόμενες μηχανές έχεις τη δυνατότητα να ρυθμίσεις την απόσταση της λεπίδας από την μπάρα ασφαλείας (χείλος κοπής).  Χάρη σε αυτή τη ρύθμιση η ξυριστική μηχανή μπορεί να είναι ήπια ή επιθετική. Την προσαρμόζεις ανάλογα με το πόσο συχνά ξυρίζεσαι.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι το κατάλληλο προϊόν και εργαλείο για εσένα είναι αυτό που ταιριάζει στο δέρμα σου.

Διάλεξε τον τύπο μηχανής που σου ταιριάζει με βάση αυτό τον οδηγό, αλλά μόνο μέσω της δοκιμής θα βρεις τη μηχανή που σου ταιριάζει τέλεια.

 

 

Related Products

Τι είναι αυτό; Τσεκάρετε "Να με θυμάσαι" για να έχετε πρόσβαση στο καλάθι σας ακόμα και αν δεν έχετε κάνει σύνδεση.