Τί χρειάζομαι για να ξυριστώ παραδοσιακά;

Τί χρειάζομαι για να ξυριστώ παραδοσιακά;

Υπάρχει μια σειρά από αντικείμενα/προϊόντα που είναι είτε προαιρετικά είτε απαραίτητα για να ξυριστείς και σου τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Ξεκινάμε με το hardware..

Ξυριστική μηχανή (Safety Razor).

Είναι το πλέον απαραίτητο εργαλείο ξυρίσματος. Χωρίς ξυριστική μηχανή, απλώς δεν μπορούμε να ξυριστούμε. Όπως και στα σαπούνια και τις κρέμες ξυρίσματος, έτσι και στις ξυριστικές μηχανές υπάρχει μεγάλη ποικιλία τόσο σε Brands όσο σε κεφαλές (open/closed comb), λαβές και βάρος.

Ανταλλακτικά ξυραφάκια.

Τα ανταλλακτικά ξυραφάκια δεν είναι μιας χρήσεως. Ανάλογα με τα γένια και την επιδερμίδα του καθενός, ένα ξυραφάκι μπορεί να "βγάλει" έως και εφτά (7) ημέρες ξύρισμα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ανταλλακτικά ξυραφάκια για να βρείς το ξυραφάκι που σου ταιριάζει.

Πινέλο ξυρίσματος.

Το πινέλο ξυρίσματος είναι το σημαντικότερο εργαλείο ξυρίσματος και ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για ένα εξαιρετικό ξύρισμα. Με το πινέλο ξυρίσματος προσθέτουμε/ελέγχουμε το νερό που χρειάζεται το σαπούνι ή η κρέμα ξυρίσματος.

Το πινέλο βοηθάει στη δημιουργία πλούσιου αφρού που δεν μπορούμε να επιτύχουμε χρησιμοποιώντας απλώς τα δάχτυλα μας.

Με το πινέλο απλώνουμε τον αφρό ξυρίσματος στο πρόσωπο.

Το πινέλο επίσης: βοηθάει στην απολέπιση του δέρματος, και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα ώστε το πρόσωπο μας να είναι απαλό και υγιές.

Τέλος, το πινέλο ξυρίσματος μαλακώνει και ανυψώνει τα γένια για να κοπούν πιο εύκολα.

Stand για πινέλο ξυρίσματος.

Το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι καλό να υπάρχει στο μπάνιο σου. Προστατεύει την αρχική σου επένδυση, το πινέλο.

Μετά το ξύρισμα, και αφού ρίξεις άφθονο νερό στο πινέλο για ν' απομακρύνεις τον αφρό ξυρίσματος, άφησέ το να στεγνώσει με τις τρίχες προς τα κάτω. 

Αν αφήσεις το πινέλο να στεγνώσει με τις τρίχες προς τα πάνω, τότε το νερό θα εισχωρήσει στο εσωτερικό της λαβής και θα χαλάσει μακροπρόθεσμα τη κόλα και κατά συνέπεια το πινέλο σου.

Το stand βοηθάει στην μακροημέρευση του πινέλου σου.

Μπολ ξυρίσματος.

Η χρήση του μπολ εξαρτάται από το τρόπο με τον οποίο δημιουργείς τον αφρό ξυρίσματος. Αν δημιουργείς τον αφρό ξυρίσματος απευθείας στο πρόσωπο (Face lathering), τότε δεν σου είναι απαραίτητο. Αν δημιουργείς τον αφρό μέσα σε μπολ (Bowl lathering), τότε σου είναι απαραίτητο.

Και προχωράμε στο software...

Pre Shave.

Τα προϊόντα για πριν το ξύρισμα (pre shave) προετοιμάζουν την επιδερμίδα για το ξύρισμα και μαλακώνουν τα γένια για να κοπούν πιο εύκολα. Τα προϊόντα pre shave κυκλοφορούν είτε ως κρέμα είτε ως λάδι. Η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων δεν είναι απαραίτητη σε όλους τους άντρες.

Σαπούνι ή κρέμα ξυρίσματος.

Για τη δημιουργία αφρού ξυρίσματος χρειαζόμαστε είτε σαπούνι ξυρίσματος είτε κρέμα ξυρίσματος. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε αρώματα και brands. Υπάρχουν σαπούνια ή κρέμες ξυρίσματος φυτικές ή με ζωικό λίπος (Tallow Based). Το αν θα επιλέξεις κρέμα ή σαπούνι ξυρίσματος είναι καθαρά προσωπική σου υπόθεση.

After Shave.

Με οινόπνευμα ή χωρίς οινόπνευμα σε lotion ή σε balm. Το after shave το χρησιμοποιούμε μετά το ξύρισμα για να καταπραΰνει και ν' ανακουφίσει την επιδερμίδα μετά το ξύρισμα.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω προϊόντα είναι απαραίτητα για να ξυριστείς με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ενώ όλα μαζί σε βοηθούν ν' απολαύσεις το ξύρισμα.

 

Σημαντικό: Πρέπει να θυμάσαι πάντα, ότι το καλό ξύρισμα δεν χρειάζεται να είναι και ακριβό.

Related Products

Τι είναι αυτό; Τσεκάρετε "Να με θυμάσαι" για να έχετε πρόσβαση στο καλάθι σας ακόμα και αν δεν έχετε κάνει σύνδεση.