Fatip Piccolo Nickel Open Comb Safety Razor

  • Fatip Piccolo Nickel
  • Open Comb (Ανοιχτό χτένι)
  • Κατάλληλη για πιο αραιό ξύρισμα
  • Κατασκευασμένη από ορείχαλκο (Brass)
  • Κατασκευάζεται στην Ιταλία

Availability: In stock

14,50 €
fatip

Παραλαβή την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Διαβάστε περισσότερα...

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 41 11 393.

Ενημερωθείτε για το κόστος αποστολής και τους τρόπους πληρωμής.

Product Description
Details
Εξαιρετική μηχανή ξυρίσματος με γραμμωτή λάβή και κεφαλή με ανοιχτό χτένι (Open Comb) για πιο αραιό ξύρισμα. Το βάρος της είναι κατανεμημένο σε όλο το μήκος της μηχανής, με αποτέλεσμα να έχουμε στα χέρια μας μια "καλό ζυγισμένη" και εύκολη στη χρήση ξυριστική μηχανή.

Η ξυριστική μηχανή είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ορείχαλκο (Brass). Εξωτερικά είναι καλυμμένη με νίκελ (Nickel).

Τεχνικά χαρακτηριστικά : Βάρος : 70gr / Συνολικό μήκος : 80mm / Μήκος λαβής : 71mm / Μήκος κεφαλής : 42mm

Στη τιμή συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ

Reviews
Customer Reviews (4)
Δυστυχώς.......
Ικανοποίηση
Κόστος
Ποιότητα
Την έχω δυο εβδομάδες , κατά συνέπεια η κριτική μου δεν θα πρέπει να θεωρηθεί και η πιο έμπειρη αλλά μετά από 4 μηχανές και πάνω από ένα χρόνο παραδοσιακού ξυρίσματος έχω την εμπειρία να καταθέσω την άποψη μου. Το φινίρισμα είναι αντικειμενικά μέτριο αλλά άψογο για την τιμή , το ίδιο ισχύει και για την ποιότητα κατασκευής . Αρνητική εντύπωση μου έκαναν οι στροφές που απαιτούνται για να βιδώσεις την κεφαλή . Επίσης υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά φινιρίσματος μεταξύ της κεφαλής (καλύτερη) έναντι της ομολογούμενος μικρής λαβης . Παρότι η λαβή είναι μικρή αυτό δεν επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του ξυρίσματος όσο άλλοι παράγοντες . Πάνε στο ξύρισμα , η σύγκριση γίνεται έναντι της Edwin Jagger DE89 closed comb και έναντι της qshave που είναι κλώνος της Merkur Futur. Στις δυο εβδομάδες που την έχω θα έλεγα ότι η εμπειρία είναι πολύ αρνητική σε σχέση με την πρώτη και λιγότερο σε σχέση με την δεύτερη . Φορτωμένη με Astra η Feather δεν έχει σε καμία περίπτωση την απόδοση της EJ και είναι μάλλον χειρότερη από την qshave , πιθανολογώ ότι φταίει η μικρή μου εμπειρία στις open comb μηχανές . Η μηχανή αφήνει ολόκληρα σημεία ανέπαφα και σημεία όπου το δέρμα είναι λεπτό κόβει (δέρμα ) . Αποφάσισα να της δώσω ευκαιρίες και να επιτρέψω στο δέρμα μου να προσαρμοστεί αλλά επ ουδένι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει την EJ. Η δοκιμή έγινε με διαφορά σαπούνια και κρέμες όποτε η ευθύνη δεν ανήκει σε αυτά που κάνουν άψογα την δουλειά τους με τις άλλες μηχανές .
Αίσθηση μου είναι ότι η μηχανή απευθύνεται σε άντρες με σκληρά γενιά και μάλιστα σε όσους έχουν γενιά 4 και άνω ημερών και δεν απευθύνεται σε άντρες με μαλακα γενια και ανάγκη σχεδόν καθημερινού ξυρίσματος.
Θέλει την ώρα της και βέβαια να συνηθίσεις το ασυνήθιστα μεγάλο της βάρος σε σχέση με το μέγεθος της ( ίσως αυτή μα είναι η αιτία της σχετικής απογοήτευσης ) . Συνεχίζω την δοκιμή αλλά αυτή την στιγμή τρία αστέρια είναι η μέγιστη βαθμολογία . Σε νέους χρήστες συμβουλεύω να διπλασιάσουν το budget και να προχωρήσουν στην αγορά μιας Edwin Jagger η οποία έχει φινίρισμα και ποιότητα κατασκευής πολύ ανώτερη του κόστους της , το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για το ξύρισμα .
Για πιο έμπειρους χρήστες το piccolo !
Review by Dimitrios (Posted on 18/10/2018)
Μικρή αλλά θαυματουργή
Ικανοποίηση
Κόστος
Ποιότητα
Μου αρέσει αυτή η μηχανή. Όμορφο look, retro, και... φονικό εργαλείο!
Αν μπορεί να συγκριθεί στην αποτελεσματικότητα με κάποια άλλη, αυτή είναι η R41 της muhle. Μη ρωτήσετε ποια είναι πιο επιθετική, γιατί η απάντηση θα είναι ανάλογα.
Ανάλογα με το ξυραφάκι,(πχ to feather είναι ΠΟΛΥ πιο επιθετικό στην R41, ενώ το Polsilver στη Fatip) και το στυλ που ξυρίζεστε. Η r41 ίσως να συγχωρήσει αν την πιέσετε στο δέρμα. Η fatip όχι. Οπότε αν συνηθίζετε να πιέζετε τη μηχανή, μη το προσπαθήσετε καν. Αν ξυρίζεστε μη μηδενική πίεση, τότε αυτή η μηχανή θα σας βολέψει. Όπως και να έχει, αν την σεβαστείτε θα έχετε ένα πολύ καλό ξυρισμα, με λίγο κόπο -και περάσματα-
Review by Jimbo (Posted on 16/10/2018)
Εξαιρετική
Ικανοποίηση
Κόστος
Ποιότητα
Η πρώτη μου open comb μηχανή μετά από περίπου 2 μήνες κατοχής της Muhle R89. Για να μην μακρηγορώ δεν ξέρω γιατί σύσσωμο το ίντερνετ "απαγορεύει" τις open comb για την εισαγωγή στο παραδοσιακό ξύρισμα "σημαδεύοντας τες" σαν εργαλεία των περισσότερο έμπειρων. Αυτό που θέλω να πω είναι πως με το πρώτο κιόλας ξύρισμα έβαλα στο ντουλαπάκι την R89 (η οποία είναι εξαιρετική μηχανή) και θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά αν θα την ξαναχρησιμοποιήσω. Το ξύρισμα της piccolo (το όνομα της οποίας είναι χαρακτηριστικό του μεγέθους και όχι της ξυριστικής της δύναμης) είναι γρήγορο, βαθύ, άνετο και χωρίς ούτε μία κοκκινίλα ή κόψιμο. Με κατάλληλη προετοιμασία (νίψιμο με χλιαρό νερό, preshave oil και έναν καλό αφρό) "θέρισε" γένια ενός μήνα (ναι δεν είναι ορθογραφικό-καλά διαβάσατε) με ένα πέρασμα, με το δεύτερο να είναι καθαρά συμπληρωματικό για τις λεπτομέρειες. Είπα δεν θα μακρηγορήσω οπότε ας κλείσω λέγοντας ότι την προτείνω ανεπιφύλακτα ακόμα και σαν πρώτη μηχανή ελπίζοντας το wellshaved, από το οποίο είμαι περισσότερο από ευχαριστημένος, να προσθέσει στην συλλογή του περισσότερα μοντέλα της ιταλικής Fatip. Review by ch.kostas (Posted on 6/10/2017)
Classico e leggendario
Ικανοποίηση
Κόστος
Ποιότητα
Η πρώτη μου open comb ξυριστική μηχανή. Μετά από 8 μήνες με την EJ89LBL, ήταν μάλλον αναμενόμενο να προχωρήσω σε μια open comb.
Έχουν γραφτεί πολλές κριτικές για την εμφάνισή της, το "στήσιμο" και το ξύρισμα που μπορεί να δώσει...
Καθαρά retro εμφάνιση, μα καθόλου άσχημη. Μπορεί να μην είναι οπτικά τέλεια για πολλούς, αυτό όμως είναι καθαρά υποκειμενικό. Εμένα πάντως, μου άρεσε πολύ.
Μικρό μέγεθος (piccolo), βαριά για το μέγεθός της. Ένας προβληματιμός σχετικά με το πώς θα ταίριαζε στο χέρι μου, λύθηκε μόλις είδα πόσο ωραία ζυγισμένη είναι, πράγμα που την κάνει πολύ εύκολη στον χειρισμό.
Την δοκίμασα τρεις φορές μέχρι σήμερα με κρέμα Cella σε πινέλο χοίρου, preshave το πράσινο της Proraso και ξυραφάκι Astra (προτίμησα για αρχική δοκιμή μια πιο ήπια, σε μένα, λεπίδα).
Φορτώνοντας το ξυραφάκι διαπίστωσα ότι καμπυλώνει και είναι αρκετά εκτεθειμένο, όπως επίσης ότι το "χτένι" είναι αρκετά μακρύ.
Το ξύρισμα που δίνει είναι πολύ κοντά στο τέλειο!!! Βαθύ και ταυτόχρονα πολύ απαλό!!!
Χωρίς ερεθισμό - κοκκινίλα - κόψιμο!!! Λέω "πολύ κοντά στο τέλειο", γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει το τέλειο. Σίγουρα όμως υπάρχει το σωστό και η "μικρή" στο μάτι Fatip, βοηθαει πάρα πολύ σε αυτό. Ο χειρισμός της είναι παιχνιδάκι.
Φυσικά, σαν open comb είναι πιο επιθετική από την EJ89LBL (closed comb), με το ίδιο ξυραφάκι πάνω τους.
Θεωρώ πως σε αυτήν την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ τιμή, είναι το καλύτερο ξεκίνημα για κάποιον με μια open comb ξυριστική μηχανή.
Σε άλλα sites, γίνονται συγκρίσεις με την Muhle R41, για το ποια είναι πιο επιθετική, ποια δίνει πιο απαλά ξύρισμα, ποια έχει καλύτερη εμφάνιση, καλύτερο ζύγισμα κλπ.
Οι πιο πολλοί υποστηρίζουν ότι η R41 είναι πιο επιθετική, ενώ η Fatip-piccolo δίνει πιο απαλό ξύρισμα. Προσωπικά, δεν έχω δοκιμάσει την R41 και δεν έχω άποψη. Ξέρω όμως οπως η Fatip δίνει πάρα πολύ ωραίο και απαλό ξύρισμα.
Η μικρή Ιταλίδα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ!!
Δε νομίζω ότι σε αυτήν την τιμή θα βρει κάποιος πιο καλή open comb.

Για τον κατάστημα και την άμεση εξυπηρέτηση, ως συνήθως, δεν έχω λόγια πέρα από τα καλύτερα!!
Review by Ηλίας (Posted on 27/8/2017)
Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

You may also be interested in the following product(s)