Διαφορές στα πινέλα ξυρίσματος ασβού

Διαφορές στα πινέλα ξυρίσματος ασβού

Τα πινέλα ξυρίσματος με τρίχες ασβού έχουν διαφορετικές ονομασίες, ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας.

Γενικότερα, διακρίνονται σε: Pure Badger, Best Badger, Super Badger, Silvertip Badger.

Pure Badger:

Τα πινέλα ξυρίσματος ασβού Pure Badger είναι η πιο οικονομική επιλογή. Είναι ιδανικά για όσους ξεκινούν την ενασχόληση με το παραδοσιακό ξύρισμα, ή για όσους δεν θέλουν να επενδύσουν πολλά χρήματα και ταυτόχρονα θέλουν ένα ποιοτικό πινέλο. Τα πινέλα αυτά είναι πιο τραχιά από τις υπόλοιπες κατηγορίες πινέλων ασβού και το χρώμα τους είναι προς το σκούρο. Το γεγονός ότι η τρίχα είναι πιο τραχιά βοηθά στην απολέπιση του δέρματος. Επίσης τα πινέλα αυτά δημιουργούν εύκολα αφρό, ακόμη και σε σκληρά σαπούνια. Με τον καιρό, οι τρίχες των πινέλων pure badger θα γίνουν πιο μαλακές, αλλά θα παραμείνουν πιο τραχείς από τις υπόλοιπες κατηγορίες πινέλων ασβού.

Best Badger:

Τα πινέλα ξυρίσματος Best Badger προσφέρουν πιο απαλή αίσθηση από τα Pure. Οι συγκεκριμένες τρίχες συλλέγονται από μεγάλες περιοχές του τριχώματος του ζώου, όπως η κοιλιά του. Το χρώμα των τριχών μπορεί να είναι ανοιχτό καστανό ή γκρι, ενώ είναι πιο ορατός ο διαχωρισμός μεταξύ των χρωμάτων στο μήκος του θυσάνου. Τα πινέλα με τρίχες best badger είναι ιδανικά για δημιουργία αφρού σε πυκνές κρέμες ξυρίσματος, ενώ απορροφούν περισσότερο νερό από τα Pure.

Super Badger:

Οι τρίχες των πινέλων Super Badger είναι ακόμη πιο μαλακές και από τις Best Badger και έχουν μια “πολυτελή” αίσθηση στο δέρμα. Οι τρίχες για τα συγκεκριμένα πινέλα συλλέγονται από το πίσω μέρος του σώματος του ζώου. Ο θύσανος των πινέλων αυτών έχει μια χαρακτηριστική σκούρα λωρίδα στη μέση του μήκους του και πιο ανοιχτόχρωμες άκρες από τις προηγούμενες κατηγορίες. Επίσης, τα πινέλα super badger διαθέτουν έναν πυκνό θύσανο που αποτελείται από περισσότερες και λεπτότερες τρίχες. Οι τρίχες απορροφούν ακόμη περισσότερο το νερό, αλλά είναι και αρκετά ευαίσθητες. Χρειάζεται να στεγνώνει καλά το πινέλο μετά από κάθε χρήση. Μπορούν να δημιουργήσουν πλούσιο και κρεμώδη αφρό.

Silvertip Badger:

Οι τρίχες silvertip προέρχονται από το λαιμό του ζώου και είναι από τις πιο σπάνιες κατηγορίες. Έχουν την πλέον απαλή και πολυτελή αίσθηση στο δέρμα. Εξαιτίας των χαρακτηριστικών τους αυτών, τα silvertip είναι τα ακριβότερα πινέλα ασβού. Όπως η κατηγορία super badger, έτσι και τα πινέλα silvertip έχουν μια χαρακτηριστική σκουρόχρωμη λωρίδα κατά μήκος του θυσάνου. Στα πινέλα silvertip όμως η χρωματική διαφοροποίηση ανάμεσα στο ανοιχτόχρωμο μέρος και τη σκουρόχρωμη λωρίδα είναι ακόμη πιο έντονη. Επίσης οι άκρες του θυσάνου είναι ακόμη πιο μαλακές και ευαίσθητες. Τα πινέλα silvertip διαθέτουν τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα νερού σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα.

.

.

.

Το blog γράφτηκε με πληροφορίες από το site clasicshaving.com



 



Τι είναι αυτό; Τσεκάρετε "Να με θυμάσαι" για να έχετε πρόσβαση στο καλάθι σας ακόμα και αν δεν έχετε κάνει σύνδεση.